(Minghui.org) У різних культурах існують пророцтва про те, що світ буде врятовано Творцем. Нижче йдеться про одне з пророцтв Стародавнього Єгипту.

Тот — давньоєгипетське божество, бог мудрості, місяця, математики, медицини та писемності.

Давньоєгипетська цивілізація проіснувала 5000 років. Згідно з «Тімеєм» Платона, єгипетські жерці розповідали грекам про Атлантиду та багато інших стародавніх історій.

Важливою постаттю в єгипетській історії був Тот, бог місяця, мудрості, знань, ієрогліфів, науки, магії та мистецтва. Оскільки Стародавній Єгипет колись було окуповано стародавніми греками, а потім Римською імперією, Тот став відомим як Гермес Трисмегіст Трисмегіст» з давньогрецької — «Тричі Найбільший»).

Пророцтво Тота було задокументовано в книзі «Асклепій: досконала промова Гермеса Трисмегіста». (Сер Вальтер Скотт також детально описав це в 1924 році в чотиритомній Герметиці). Вибраний текст нижче взято з «Асклепія». «Злі ангели» можуть означати Сатану в Старому Завіті або привид комунізму, який ставить під загрозу сьогоднішній світ. На щастя, світ врятує «Господь і Батько, Бог, перший перед усіма, Творець того бога, який першим з’явився».

Давньоєгипетське пророцтво

1) «Хіба ти не знаєш, Асклепію, що Єгипет — це образ неба, або, точніше кажучи, в Єгипті всі дії сил, які правлять і діють на небі, перенесені на землю внизу?

Ні, радше треба сказати, що весь Усесвіт живе на цій нашій землі, як у своїй святині. І все ж, оскільки доречно, щоб мудрі люди знали про всі події, перш ніж вони відбудуться, ви не повинні залишатися в невіданні про це: настане час, коли буде видно, що єгиптяни даремно шанували божество з сердечною побожністю та старанним служінням; і все наше святе поклоніння буде визнано безплідним і безрезультатним. Бо боги повернуться із землі на небо. Єгипет буде покинуто, і земля, яка колись була домом для релігії, залишиться спустошеною, позбавленою присутності своїх божеств».

2) «О Єгипте, Єгипте, від твоєї релігії не залишиться нічого, крім порожньої казки, в яку твої діти в майбутньому не повірять; не залишиться нічого, крім викарбуваних слів, і тільки каміння говоритиме про твоє благочестя. І того дня люди втомляться від життя і перестануть вважати Всесвіт гідним побожного здивування та поклоніння. І тому релігії — найбільшому благословенню, бо ні, не було і ніколи не буде нічого, що можна було б вважати більшим благом — загрожуватиме знищення; люди вважатимуть її тягарем і почнуть її зневажати.

Вони більше не любитимуть цей навколишній світ, цю незрівнянну роботу Бога, цю славетну структуру, яку Він збудував, цю суму добра, що складається з речей багатьох різноманітних форм; цей інструмент, за допомогою якого воля Бога діє в тому, що Він створив, неохоче віддаючи перевагу добробуту людини; це поєднання та накопичення всього різноманіття речей, які можуть викликати пошану, хвалу та любов спостерігача.

Темрява буде бажанішою за світло, смерть буде вважатися вигіднішою, ніж життя; ніхто не підійматиме очей до неба; благочестивий вважатиметься божевільним, а безбожний — мудрим; безумець вважатиметься хороброю людиною, а злий — доброю. Що стосується душі й віри в те, що вона безсмертна за природою або може сподіватися досягти безсмертя, як я вчив вас, то все це висміюватимуть і навіть переконуватимуть себе в тому, що це неправда. Жодне слово побожності чи благочестя, жодне висловлювання, гідне Небес і Богів Небесних, не буде почуте або в нього не повірять.

І тому боги покинуть людство (як страшно!), і залишаться тільки злі ангели, які змішаються з людьми й будуть силою штовхати бідолашних на всілякі безрозсудні злочини — війни, грабунки, шахрайство та все, що вороже природі душі. Тоді Земля перестане стояти непохитно, море не зможе нести кораблі; небеса не підтримуватимуть зірки на їхніх орбітах, зірки не слідуватимуть своїм постійним курсом на небі; всі боги замовкнуть і оніміють; плоди землі згниють; ґрунт стане безплідним, і саме повітря захворіє від похмурого застою. Таким чином старість прийде на світ. Релігії більше не буде; все буде хаотичним і перекрученим; все добре зникне».

3) «Але коли все це станеться, Асклепію, тоді Майстер і Батько, Бог, перший перед усіма, Творець того Бога, який першим з'явився на світ, подивиться на те, що сталося, і зупинить безлад впливом своєї волі, яка є добром. Він поверне на правильний шлях тих, хто заблукав; він очистить світ від зла, то змиваючи його потопом, то випалюючи найлютішим вогнем, то знову виганяючи війною та мором. І таким чином він поверне свій світ до його колишнього вигляду, так що Всесвіт знову буде вважатися гідним поклоніння і дивовижної побожності, а Богу, Творцеві та Відновнику могутньої матерії, люди того часу поклонятимуться, невпинно присвячуючи йому гімни, хвалу і благословення.

Таке нове народження Всесвіту; це відновлення всього доброго — святе і навдивовижу побожне відновлення всієї природи; і це відбувається у плині часу вічною волею Бога. Бо Божа воля не має початку; вона завжди одна і та сама, і як є зараз, так і було завжди — без початку. Бо природа Бога є воля. А його воля — це добро».